ΒOCCIA…Το νέο άθλημα της ΚΑΟΑΜΕΑ

Για 2η συνεχόμενη Κυριακή, και παρουσία του Δημάρχου Αγλαντζιάς κ. Ανδρέα Κωνσταντίνου, των Μελών του Δ.Σ. του ΚΟΑ κ. Μιχάλη Ιωάννου και Σωτήρη Αδάμου, του Συμβούλου του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Φοίβου Ζαχαριάδη και του Μέλους της ΚΟΕ κ. Οδυσσέα Πατσαλίδη, πραγματοποιήθηκε ακόμα μια εντυπωσιακή διοργάνωση της Κυπριακής Αθλητικής Ομοσπονδίας μας Ατόμων με Αναπηρία.
Φανερά ενθουσιασμένος από την παρουσίαση και την ανάδειξη/προβολή του νέου αθλήματος ΒΟCCIA, ο πρόεδρος της ΚΑΟΑΜΕΑ κ. Τάσος Προκοπίου δήλωσε:

«Καταρχάς αγαπητοί μας Φίλοι μας τιμά η παρουσία σας, μια παρουσία που στοιχειοθετεί και τονώνει, τις όποιες προσπάθειες γίνονται από εμάς τους εθελοντές, επιδεικνύοντας το πραγματικό και γνήσιο ενδιαφέρον σας για την Ομοσπονδία μας.
Σήμερα, νιώθουμε ακόμα πιο περήφανοι, καθότι η σημερινή μας εκδήλωση, εντάσσεται στα πλαίσια διεύρυνσης των δραστηριοτήτων μας και των ευκαιριών άθλησης αυτών των ατόμων με αναπηρίες, και για αυτό εγκαινιάζουμε, ένα νέο άθλημα, το ΒΟCCIA το οποίο προσφέρεται για άτομα καθηλωμένα σε τροχοκάθισμα με τετραπληγία έως και εγκεφαλική παράλυση.

Καινούργιος μας στόχος, είναι η προβολή και η ανάπτυξη του νέου αυτού αθλήματος, όπως προνοούν οι διεθνείς κανονισμοί και που συμπεριλαμβάνονται στα προγράμματα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας BISFED, μέσω της Ομοσπονδίας μας, η οποία είναι η μόνη νόμιμη εκπρόσωπος/Μέλος τους στην Κύπρο»

Στην συνέχεια ακολούθησε μια εμπεριστατωμένη παρουσίαση του νέου αθλήματος BOCCIA από τον Τεχνικό Σύμβουλο της ΚΑΟΑΜΕΑ κ. Άριστο Ευρυπίδου, και ακολούθως διεξάχθηκαν αγώνες από αθλητές μας με τροχοκάθισμα, σκορπώντας ενθουσιασμό στους παρευρεθέντες στο Κλειστή Αίθουσα στο Πλατύ Αγλαντζιάς.

Μετά την λήξη και των αγώνων, απονεμήθηκαν αναμνηστικά μετάλλια σε όλους τους αθλητές μας.

Στο τέλος της διοργάνωσης, ο Πρόεδρος της ΚΑΟΑΜΕΑ κ. Τάσος Προκοπίου αφού πρώτα ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους, ακολούθως εξέφρασε τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του στα Μέλη του Δ.Σ του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού κ. Μιχάλη Ιωάννου και Σωτήρη Αδάμου, τόσο για την παρουσία τους, όσο και για την διαχρονική οικονομική στήριξη του ΚΟΑ, γιατί μέσω της Ετήσιας Χορηγίας του Οργανισμού, έγινε κατορθωτή η πρόσληψη Προπονητή καθώς και η αγορά του αναγκαίου εξοπλισμού για το ΒΟCCIA.